Vi hjälper dig hitta ditt studentboende, studentlägenhet eller studentrum. Välkommen att ta del av våra resurser och se vad vi kan göra för dig.

Studentboende i Falun

För studenter som söker boende tidigt finns ett bra urval av boendeformer. Du kan bo i studentrum, i korridor, dela lägenhet eller bo själv i lägenhet. Alla dessa boenden finns inom 3-5 km från högskolebyggnaderna i Falun. Du måste själv kontakta bostadsbolagen och ansöka om ditt boende.

KopparStaden AB

Majoriteten av Faluns studentbostäder hyrs ut av KopparStaden AB. För att hyra krävs att du är antagen på Högskolan Dalarna och att du studerar på minst 75%. Alla deras studentbostäder är rök- och djurfria. Hos KopparStaden har du också möjlighet att hyra möblerat. Läs mer på deras webbplats.
www.kopparstaden.se

Dalarnas Studentkår

På webbplatsen för Dalarnas studentkår finns bostadsannonser i forumet, ett alternativ till att stå i kö för en studentlägenhet.
www.dalastudent.se

Tillfälligt boende

Läser du på distans behöver du kanske ändå bo någon enstaka natt på orten för fysiska träffar. På visitdalarna.se hittar du alla former av tillfälligt boende som hotell, vandrarhem och stugor.
www.visitdalarna.se