Vi hjälper dig hitta ditt studentboende, studentlägenhet eller studentrum. Välkommen att ta del av våra resurser och se vad vi kan göra för dig.

Studentboende i Kalmar

I Kalmar är det en medveten satsning att universitetet ska ligga centralt. Inom loppet av 5-10 minuter når du i princip allt till fots eller på cykel - stadskärnan, bibliotek, badstränder och motionsanläggningar.

Kalmar erbjuder ett attraktivt boende. Många studentbostäder finns centralt runt universitetsbyggnaderna, men eftersom Kalmar är en lagom stor stad är det cykelavstånd vart man än bor i staden. I Kalmar finns bostadsgaranti för studenter, genom ett samarbete mellan Kalmar kommun, Kalmarhem och Linnéstudenterna. För att den ska gälla finns vissa regler: Du får inte ha varit skriven i Kalmar sedan tidigare, Du måste vara antagen till 30hp/termin, och Du måste vara medlem hos Linnéstudenterna.

Linnéstudenterna

Linnéstudenterna har egen bostadsförmedling via sin webbplats.
www.linnestudenterna.se

CA Fastigheter AB

CA Fastigheter bedriver fastighetsförvaltning av egna fastigheter i södra Sverige. Verksamheten finns på sju orter; Borås, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Osby, Stockholm och Växjö. Huvudkontoret finns i Kalmar.
www.cafastigheter.se

Stångåkonsult i Kalmar HB

Stångåkonsult är ett familjeägt bolag med över 1000 lägenheter och lokaler belägna i ett 90-tal fastigheter spridda över hela Småland, men med tyngdpunkten i Kalmar län.
www.stangakonsult.se

HSB Sydost

HSB Sydost äger 1 200 hyreslägenheter i Kalmar, Karlskrona, Karlshamn, Nybro och Växjö.
www.hsb.se

Kalmar Kommun

Kalmar Kommun har en lista över företag som sysslar med urhyrning av lägenheter.
www.kalmar.se