Vi hjälper dig hitta ditt studentboende, studentlägenhet eller studentrum. Välkommen att ta del av våra resurser och se vad vi kan göra för dig.

Studentboende i Lund

Att få tag i boende i Lund kan vara en utmaning när man är ny som student, särskilt vid terminsstarten. Det vanligaste är att man får stå i kö en tid för att få ett studentrum.

Om man har svårt att hitta boende i Lund kan ett alternativ vara att bo i någon av orterna runt Lund t.ex Malmö, Eslöv, Kävlinge och Burlöv. Med Pågatåget tar det inte mer än 15 minuter till Lund. Inte heller Landskrona ligger långt bort med sina 20 minuter från Lund. Också Hässleholm, med 30 minuters resväg och Kristianstad, en timmes resväg från Lund, kan vara alternativ om du har svårt att hitta boende i Lund.

AF Bostäder

Stiftelsen AF Bostäder är det största studentbostadsföretaget i Lund. De har mer än 5 600 bostäder till uthyrning. Du kan välja mellan korridorrum och 1-4 rumslägenheter. För att kunna ställa dig i bostadskö och boka bostad måste du vara medlem i AF.
www.afb.se

Lunds Kommuns Fastighets AB

LKF har en något längre kötid än vanliga studentbostäder. Du ställer dig i kö genom att anmäla dig på deras webbplats.
www.lkf.se

BoPoolen.nu

BoPoolen.nu är en andrahandsförmedling av bostäder som drivs av Lunds Universitets Studentkårer.
www.bopoolen.nu

Malmö Studenthus

I Malmö studenthus finns flera olika lägenhetstyper att välja emellan och totalt 670 lägenheter. Samtliga lägenheter är omöblerade. Studenthuset ligger i området Rosengård, med cykelavstånd till Malmö centrum. Också studenter i Lund är välkomna.
www.malmostudenthus.se

Krebo

Krebo bygger bostadsområden som ska ge trygghet, känsla av tillhörighet och underlätta för god gemenskap. Krebo har en huvudinriktning på studentbostäder.
www.krebo.se