Vi hjälper dig hitta ditt studentboende, studentlägenhet eller studentrum. Välkommen att ta del av våra resurser och se vad vi kan göra för dig.

Studentboende i Västerås

Studenter på Mälardalens Högskola behöver inte oroa sig för boendet. Eskilstuna kommun och Västerås stad garanterar att alla studenter som flyttar till någon av orterna får en bostad. När du bor i studentlägenhet betalar du oftast bara 10-månaders hyra då sommarmånaderna är fria. Bostad söker du genom att kontakta något av bostadsbolagen på länkarna nedan. Uppge att du ska studera på Mälardalens högskola så kommer de att hjälpa dig vidare till en bostad. Boendegarantin gäller den ort där din utbildning ges. Det vill säga, om en utbildning ges i Västerås gäller boendegarantin för Västerås men inte för Eskilstuna.

Bostad Västerås

Bostad Västerås har samlat alla studentbostäder under samma tak. Det innebär att du endast behöver anmäla dig på ett ställe för att få en studentbostad. Via deras webbplats kan du registera dig som bostadssökande och samtidigt läsa information om samtliga områden med studentbostäder i staden.
www.bostadvasteras.se

Bostads AB Mimer

Mimer är en av Stockholm-Mälarregionens största bostadsföretag med ett brett utbud av hyreslägenheter i Västerås.
www.mimer.nu

Nyhetsartiklar

Västerås bra på studentbostäder

I Västerås finns en gemensam bostadsförmedling dit man vänder sig som student, och där vet man vad som finns ledigt.
www.sverigesradio.se