Vi hjälper dig hitta ditt studentboende, studentlägenhet eller studentrum. Välkommen att ta del av våra resurser och se vad vi kan göra för dig.

Studentboende i Växjö

Det finns flera bostadsområden att välja mellan i Växjö. På Campus finns de flesta studentlägenheterna och de flesta studenter vill bo här vilket gör att det krävs en hel del poäng för att få ett boende. Allt är nära, och här finns också studentpubarna. Teleborg är det område som är närmast Campus och universitetet, det ligger nära och du kan med lätthet gå till föreläsningarna. Öster är även det i närheten, men cykel är att rekommendera. I Växjö stad finns en del studentlägenheter, mest i korridor. Här är det nära till allt och det är fortfarande nära till universitetet. Alvesta, Lessebo och Tingsryd är orter runt Växjö där du kan bo och pendla till universitetet. En del av de företag som hyr ut till studenter drar av på hyran för resekostnaderna.

Boplats Växjö

På webbplatsen Boplats Växjö finns två bostadsköer - för studentboende och vanliga bostäder. Vid anmälan i studentkön blir du automatiskt anmäld till kön för vanliga bostäder inom de tre bostadsbolagen Hyresbostäder i Växjö AB, Växjöhem AB och Vidingehem AB.
www.boplats.vaxjo.se

Hyresbostäder i Växjö AB

Hyresbostäder i Växjö AB har studentbostäder inom hela Campusområdet men även i områden med närhet till universitetet. Hyresbostäder har 2300 studentbostäder. Bostäderna hyrs ut till studenter antagna vid Linnèuniversitetet. Välkommen att bo mellan två sjöar och med gångavstånd till Växjö centrum.
www.hyresbostaderivaxjo.se

Linnéstudenterna

Linnéstudenternas bostadsförmedling. En sajt där företag och privatpersoner kan lägga ut sina lediga bostäder. Inneboende rum och andrahandslägenheter är det vanligaste alternativen.
www.linnestudenterna.se

Campushem

Campushem disponerar 113 lägenheter på Campus i Växjö. Det finns fyra olika lägenhetstyper att välja på, varav två endast för studenter på Växjö universitet.
www.campushem.se

Studentbostäder i Växjö

Lägenheterna finns på Campusområdet vid universitetet i Växjö. Dessa ligger ett par minuters promenad från universitetets huvudbyggnad. Lägenheterna är ettor om 22 m² inkl kök och toalett med dusch.
www.stubor.se

Krebo

Krebo bygger bostadsområden som ska ge trygghet, känsla av tillhörighet och underlätta för god gemenskap. Krebo har en huvudinriktning på studentbostäder.
www.krebo.se

CA Fastigheter AB

CA Fastigheter bedriver fastighetsförvaltning av egna fastigheter i södra Sverige. Verksamheten finns på sju orter; Borås, Jönköping, Kalmar, Karlskrona, Osby, Stockholm och Växjö. Huvudkontoret finns i Kalmar.
www.cafastigheter.se

HSB Sydost

HSB Sydost äger 1 200 hyreslägenheter i Kalmar, Karlskrona, Karlshamn, Nybro och Växjö.
www.hsb.se

Johanssons Fastighetsförvaltning

Johanssons Fastighetsförvaltning är familjeägt fastighetsbolag med fastigheter belägna i Grimslöv ca 2,5 mil söder om Växjö. Husen är 2 plans och har 14 lägenheter totalt.
www.jfhb.se