Vi hjälper dig hitta ditt studentboende, studentlägenhet eller studentrum. Välkommen att ta del av våra resurser och se vad vi kan göra för dig.

Luleå tekniska universitet

På grund av de senaste årens ökning av studenter råder det brist på studentbostäder vid flera studieorter. Luleå tekniska universitet och kårerna arbetar aktivt för att alla studenter ska få ett bra boende där de trivs. Eftersom inte alla nya studenter hinner få en egen bostad före studiestarten subventionerar universitetet boende på utvalda vandrarhem.

I Luleå är alla studentbostäder inom gångavstånd till universitetet. Du kan bo i korridor, dubblett, egen lägenhet eller i en del av en lägenhet. En del av lägenheterna är möblerade. Det ingår internet i alla studentlägenheter. Hos de olika bostadsförmedlarna kan du läsa mer om deras utbud.

I Piteå finns ett större studentområde och ett mindre. Det större heter Ankarskatavägen eller "Ankars" förkortat och sköts av Pitebo. Därifrån tar det ca 10-15 min till skolan till fots. Det mindre området heter Bäckgatan och ligger också ca 10-15 min från skolan, fast i motsatt riktning (mer mot centrum). Bäckgatan är mer nybyggt än Ankars och sköts av Lindbäcks bygg.